Infolex Webshop

KN95 FFP2 (1db/cs) szurési szintu szelep nélküli részecskeszuros szájmaszk

Gyártó:
Garancia: 1 év
Cikkszám: IX144209

A részecskeszűrő félálarcok, másnéven eldobható légzésvédők, világszerte különböző szabályozás alá esnek. Ezen szabványok megkövetelnek bizonyos fizikai tulajdonságokat és teljesítményjellemzőket, annak érdekében, hogy a légzésvédők az adott szabványnak megfelelhessenek. Járványügyi, vagy sürgősségi helyzetekben, az egészségügyi hatóságok gyakran hivatkoznak ezekre a szabványokra a légzésvédőkre vonatkozó ajánlások megfogalmazásakor, jelezve például, hogy a lakosság egyes csoportjai az „N95, FFP2, vagy azzal egyenértékű” légzésvédőt használják.
Ez a dokumentum kizárólag arra szolgál, hogy segítsen tisztázni néhány alapvető hasonlóságot az ilyen hivatkozások között, különösen a következő FFR teljesítménykövetelmények tekintetében:
N95 (Egyesült Államok, NIOSH-42CFR84) FFP2 (Európa, EN 149:2001) KN95 (Kína, GB2626-2006) P2 (Ausztrália/ Új-Zéland AS/NZA 1716:2012) Korea, 1. osztály (Korea KMOEL - 2017-64) DS (Japán JMHLW -214. sz. bejelentés, 2018)
Amint az a következő összefoglaló táblázatban látható, kijelenthető, hogy a szabványokban megállapított és a megfelelőségi vizsgálat során igazolt teljesítménykövetelmények alapján, ezek a légzésvédők várhatóan nagyon hasonló módon fognak viselkedni.
Az egyik figyelemre méltó összehasonlítási pont az említett szabványokban, a belégzési és kilégzési ellenállás vizsgálatai során meghatározott térfogatáram értékek. A belégzési ellenállás vizsgálati térfogatáram intervalluma 40 - 160 l/perc. A kilégzési ellenállás vizsgálati térfogatáram intervalluma 30 - 95 l/perc. Egyes országok megkövetelik, hogy a vizsgálatot több térfogatáram érték mellett is elvégezzék, míg ezeket más országok esetén csak ezen tartományok felső vagy alsó határán kell elvégezni. Bár úgy tűnhet, hogy ez azt sugallja, hogy a szabványok légzési ellenállás követelményei (más néven „nyomásesés”) különböznek egymástól, fontos megérteni azonban, hogy a nyomásesés magasabb áramlási sebesség esetén, bármely szűrő esetén magasabb lesz, alacsonyabb áramlási sebesség mellett pedig értelemszerűen alacsonyabb. A légzésvédő szűrők jellemző nyomásgörbéi miatt a szabványok különböző nyomásesési követelményei meglehetősen hasonlóak. Ezen a grafikonon a szűrő nyomásesés jelleggörbéje látható. Ha valamely szűrő vizsgálatát magas áramlási sebesség mellett végzik, a nyomásesés viszonylag magas lesz. Ha ugyanezt a szűrőt alacsony áramlási sebesség mellett vizsgálják, akkor a nyomásesés viszonylag alacsony lesz.

Használhatósága nincs konkrétan meghatározva, ezért a javaslat az alábbi:

Normál használat szerint 6-8 óra, szennyezett területeken 2-6 óra (poros, építkezés, festés, stb..).

Jellemzően ezeket a munkavédelem során használják és ahogy megköti a káros anyagokat a maszk, folyamatosan tömődik el, ezáltal nehezedik a légzés. Ilyenkor szokták cserélni.

A hétköznapokban tulajdonképpen csak a por, szmog, stb. ami tömíti a maszkot, így tovább bírja. Nincs konkrét időtartamhoz kötve a használat, mert mindig és minden körülmény eltérő.

Alapelv ez mellett, hogy a termék egyszer használatos.

A vírus elleni védekezés során nyilván, ha megszűrte a levegőt és a maszkban van a vírus, akkor nem túl célszerű újra és újra használni.

Ha valaki épp felvett egy új maszkot, de pl. be akar kapni egy rágót, akkor fontos, hogy a guminál fogja meg és ne a szűrő részt, hiszen akkor a kézre kerülhet a szennyeződés!!!

Így elkerülhető, hogy rövid használat után új maszkra kelljen cserélni.




FOGYASZTÓI GARANCIA:

A fogyasztói szerződés keretében, bruttó eladási árhoz igazodva, az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alapján a jótállás időtartama:
a) 10 000 forintot elérő, de 250 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén két év,
b) 250 000 forint eladási ár felett három év.
10.000 forintot el nem érő áru fogyasztási cikkre nincs jótállási kötelezettség.

Fentiektől eltérően a gyártó többletkötelezettséget vállalhat a jótállási időtartam vonatkozásában.
Fogyasztó csak természetes személy lehet. Cég vagy bármilyen más szervezet nem minősül fogyasztónak.


Nettó: 808 Ft

Bruttó: 1 026 Ft

Állapot: rendelhető (5-8 nap)


Szállítási információkFizetési feltételek

Hasonló termékek

KN95 FFP2 (1db/cs) szurési szintu szelep nélküli részecskeszuros szájmaszk

KN95 FFP2 (1db/cs) szurési szintu szelep nélküli részecskeszuros szájmaszk
Állapot: rendelhető (5-8 nap)
Nettó
808 Ft
Bruttó
1 026 Ft

FFP2 KN95 arcmaszk 5 db / csomag

FFP2 KN95 arcmaszk 5 db / csomag
Állapot: Készleten
Nettó
748 Ft
Bruttó
950 Ft