Infolex Webshop

Blog

Miért jó és hogyan válasszak gamer széket?


Évekkel ezelőtt még csak az igazán hardcore játékosok vásároltak gamer székeket. Ezek kialakítása és design-ja ugyanis kimondottan egyedi, így sokan attól féltek, hogy a szék elcsúfítja a szobát. Manapság azonban már egyre szélesebb körben válnak népszerűvé a különféle gamer székek. De miért jók ezek az ülések, és egyáltalán mire kell figyelnünk vásárlást előtt?

Miért jó és hogyan válasszak gamer széket?

Miért jó a gamer szék?
Vannak, akik - tévesen - azt gondolják, a játékosok számára tervezett és gyártott speciális székek kizárólag esztétikai elemként szolgálhatnak, ahogyan például egy pulzáló gamer billentyűzet. Ez azonban távol áll az igazságtól.

A gamer székek valójában azt a célt szolgálják, hogy játék - vagy egyéb számítógép előtt végzett tevékenységek - során felvehessük a helyes testtartást. Erre sokan legyintenek és azt mondják, egy konyhai széken is ugyanúgy fel lehet venni a helyes testtartást, mint egy gaming széken. Ebben egyébként van némi igazság, de valójában mégis jobban járunk, ha speciális ülést vásárolunk.

A gaming székek ugyanis rendelkeznek karfával, így garantálható, hogy a vállak és az alkarok pozíciója megfelelő. Ez egyfelől a játékos dolgát is megkönnyíti, másfelől pedig pozitív hatással van az izmok, ízületek és porcok állapotára.


Milyen a helyes testtartás játék közben?
Az első fontos dolog, hogy a csípőd minden esetben legyen magasabban, mint a térded. Ezen a ponton a hagyományos székek máris elbuknak. A gerincoszlopodat támasztó háttámlának 100°-130°-ot kell bezárnia a padló felületével. Ezáltal ugyanis egyenes marad a gerincoszlopod, csökkentve a későbbiekben esetlegesen előforduló gerincproblémák kialakulásának esélyét.


Mire figyeljek vásárláskor?
Amikor gamer széket vásárolsz, nagyon fontos, hogy állítható széket keress. Ne csak a szék magassága, hanem annak háttámlája is legyen állítható, hiszen nem vagyunk egyformák, más testi adottságokkal rendelkezünk.

A másik fontos kritérium a karfa, e nélkül ugyanis nem támaszthatod meg az alkarod, így folyamatos terhelés alatt tartva a vállaid, illetve a karizmokat. Nagyon fontos továbbá, hogy olyan széket válassz, amely háttámláján megoldott a szellőzés, máskülönben problémáid lehetnek az izzadtsággal, illetve azzal, hogy a bőröd nem lélegzik megfelelően.

Esetleges kérdéseiddel fordulj hozzánk bizalommal, ha pedig Te is beszereznél egy király gamer széket, ne habozz!


< vissza