Infolex Webshop

Blog

Jövő a konyhában, avagy az okos háztartási eszközök II.


Ahogy ígértük, folytatjuk az előző blogbejegyzésünket a jövő futurisztikusnak tűnő okos megoldásaival a konyhában.
A következő okos eszközről, amiről szól a blogbejegyzés szerintünk keveseknek jutna eszébe, hogy „okos” funkciókkal fel lehetne vértezni. Pedig igen, léteznek fejlesztések az okos evőeszközök irányába is.

Jövő a konyhában, avagy az okos háztartási eszközök II.

Okos evőeszközök
Ezek az eszközök képesek lesznek irányt mutatni a helyes étkezés ütemének betartásában. Az közismert tény, hogy a túl gyorsan elfogyasztott ételt nem rágjuk meg eléggé, ezzel pedig ártunk a gyomrunknak. Az okos evőeszközök figyelik, hogy milyen időközönként vesszük az ételt a szánkba, így ha nem megfelelő a ritmus, finom rezgéssel jeleznek, hogy lassítsunk/gyorsítsunk. Kérdés, hogy ebből a fejlesztésből lesz e valami a jövőben, mi mindenesetre azt valljuk, hogy mindenki olyan ütemben egyen, ahogy jól esik neki.


A következő okoseszköz, sokkal hasznosabb funkciókat is be tudna tölteni az életünkben. Okos tűzhely és sütő.

Ki nem álmodozna arról, hogy a reggeli ébresztő lenyomása után, friss kávé várja a konyhában. Nos, ez lehet hogy már nem sokáig lesz vágyálom, ugyanis az okos tűzhelyeket távolról, a telefonunkról is tudjuk vezérelni, így az ébresztő kinyomása után akár beállíthatnánk, hogy kezdje el melegíteni a kikészített kotyogós kávéfőzőn a kávét. Ez már egész érdekesnek tűnik, meglátjuk hogy alakul a mai sütők/tűzhelyek jövője.
Addig is, ha szükségetek van bármilyen konyhai kis, vagy nagygépre, böngésszétek webshopunk új kínálatát, otthon kategóriában: https://www.infolex.hu/


< vissza