Infolex Webshop

Blog

Western Digital színkódok


Az egyik legelterjedtebb és legmegbízhatóbb merevlemez gyártó manapság a Western Digital. A WD színkódok alapján szegmentálta a winchestereit, hogy könnyen megkülönböztethessük őket, szükségleteinknek megfelelően. De mit is jelentek pontosan ezek a színkódok?
Western Digital színkódok

WD Blue: Kék színnel jelöli az otthoni, átlag felhasználásra szánt merevlemezeit a gyártó.
Mondhatni semmiben nem kiemelkedőek, adattárolás szempontjából viszont tökéletesek.

WD Green: Zöld színnel rendelkeznek azok a meghajtók, amik energiatakarékos technológiával lettek ellátva. Amikor nincs használatban a merevlemez a fordulatszáma lecsökken, így a fogyasztása és zajszintje is sokkal kímélőbb. Ajánlatos ritkán használt adatok tárolására.

WD Black: A WD fekete szériája maximalizált teljesítményt és strapabírást kínál profi felhasználásra. Ha rengeteg adattal dolgozol, vagy folyamatosan terhelsz egy meghajtót akkor tökéletes választás. A teljesítménynek viszont ára van. A meghajtó elég hangos, és könnyen melegszik.

WD Red: Ezek a meghajtók, mivel nem erőgépek, leginkább RAID-be kötve ajánlatos használni, NAS hálózati adattárolókba tervezték. A Green szériával hasonlatosan itt is megtalálható az energiatakarékos, kímélő üzemmód, viszont a piros merevlemezek élettartalma valamivel hosszabb.

WD Purple: 0-24 használatra lettek tervezve. Alacsonyabb teljesítményre képes mint a például a black széria, de rendkívül megbízható. Jó lehet, biztonsági kamerák felvételeinek tárolására és NASba építve.

Írta: Lukács Dániel


< vissza