Infolex Webshop

Blog

Új Apple szolgáltatások


Az Apple az idei bemutatóját leginkább a szolgáltatások köré építette. A shown négy jövőbeli újdonságról rántották le a leplet: Apple News +, Apple Arcade, Apple Card, Apple TV+. Ezekkel az előfizetéses szolgáltatásokkal az almások nem csak a bank és hitelszektorba törhetnek be, de a Netfilexet is letaszíthatják trónjáról.

Új Apple szolgáltatások

Az Apple News eddig is -Magyarországon csak régió beállítással- működő szolgáltatás volt. Ellenőrzött híreket olvashatunk a felületen. A kiegészítés és a plusz jel a név mellett arra utal, hogy körülbelül havi 2800 Ft-ért magazinok tartalmát is elérhetővé teszi az Apple. A 12.2-es frissítéssel már el is érhető az új funkció, kezdésnek több mint 300 magazinnal.

A másik már régebben működő, hazánkban szintén nem elérhető szolgáltatásuk az Apple Pay és az Apple Pay Cash. Most már elérhető az Apple Card. Ez egy hitelkártya amit az Apple biztosít. Minden vásárlásunkból 2%, Apple termék vagy szolgáltatás után 3% jár vissza, vagyis ennyit takaríthatunk meg. Mivel a szolgáltatás paypass alapon működik, ha esetleg olyan területen használnánk ahol ez a funkció nem elérhető, az Apple biztosít nekünk egy titánium bankkártyát. Ezen kívül természetesen appon keresztül követhetjük kiadásainkat, így a hitelkártya menedzsment is leegyszerűsödik. Az almások hitelszolgáltatása mellőzi a rejtett és késedelmi díjakat, egyedül a hitelt magát és a hozzátartozó kamatot kell visszafizessük. Ezt megtehetjük részletekben és egy összegben is.

Havidíjas összegért vehetjük igénybe az Apple GamePassét, az Apple Arcade-ot. Ezért cserébe korlátlanul töltheted le azokat a játékokat amik megtalálhatóak az alkalmazásban. Első nekifutásnak 100 darab játékkal indul neki a cég a szolgáltatásnak. A szolgáltatás előfizetése után iPhone-on, iPaden és Macbookon is elérhetőek lesznek játékaink. Mentéseink is elérhetőek lesznek minden eszközünkön.

A fenn említett szolgáltatások közül az Apple TV+ indulhat leghamarabb Magyarországon. Nem meglepő, hogy az óriáscég igen nagy sztárokat tudhat maga mellett a készülő műsorokhoz. Számunkra nem sokat mondhat, de Amerikában még mindig #1 számító Oprah is az Apple csapatában játszik. Amerikában és Kanadában már elérhető a streaming szolgáltatás, saját gyártású műsorokkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Írta: Lukács Dániel


< vissza